Wie ben ik

Ik ben Mike van Raaij.
Sinds 1985 ben ik actief als spoorweg modelbouwer. Ik ben geboren in 1961 en sindsdien woonachtig in Nijmegen.
De modelspoorhobby heb ik geërfd van mijn vader.
Vroeger in de 60-er jaren had hij een grote L-vormige Märklin baan op zolder. Veel lampjes, werkende seinen en een tweetal rijdende treinen die halfautomatisch hun rondjes reden staan me nog goed bij. Door een verhuizing is alles in dozen verdwenen en heeft hij er nooit meer iets mee gedaan. Ik speelde er af en toe eens mee en heb diverse pogingen gedaan om een baan te bouwen.

Na een bezoek aan de eerst RAIL tentoonstelling en Den Bosch ben ik in contact gekomen met de club waar ik nog steeds lid van ben: Maasbuurtspoor.
In die club worden diverse modulebanen gebouwd en ik besloot ook mee te doen. Ik ben toen ook overgestapt naar 2 rail gelijkstroom.
Omdat mijn belangstelling ook ligt in bewegende dingen zoals kermissen, kranen, sluizen en beweegbare bruggen was ik op zoek de modelspoorhobby daarmee te koppelen. Ik wilde ook iets unieks maken.

De keuze viel op het maken van beweegbare spoorbruggen waar deze site voornamelijk over gaat.

1775 sinds 7-7-2015 2 vandaag